AUTUMN JAM

13/09/2015

Summer is getting over and it's quite time to think about autumn. Why not getting started with a pumpkin jam. All you need is :

  • 500g pumpkin
  • 1 orange
  • 1 lemon
  • 100 g of sugar 
  • a pinch of cinnamon
  • a pinch of nutmeg

I mixed the pumpkin, orange and lemon, then added sugar, brought to boil and simmered for about 30 minutes.  To make the pumpkin jam last longer I poured it into jars with pop down seals . Enjoy:)

*****

Lato się kończy. Trochę szkoda...Było pięknie.  Na szczęście należę do osób, które raczej nie narzekają na pogodę. Jesień też ma swoje uroki. To na przykład dobry czas na... konfiturę dyniową :) My uwielbiamy. Fajne powitanie jesieni. Jeśli chcecie się skusić, podrzucam wam przepis:

  • 500 g dyni
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 100 g cukru (chociaż zazwyczaj w przepisach jest więcej cukru)
  • odrobina cynamonu
  • odrobina gałki muszkatołowej

Dynię, pomarańczę i cytrynę zmiksowałam, a następnie dodałam cukier i gotowałam ok 30 min. Konfiturę przelałam do wyparzonych słoików i odstawiłam do góry dnem. Smacznego :)

 

 

 

Tagi: 

Witaj :) Na tym blogu dzielimy się naszymi codziennymi kadrami i rzeczami, które nas inspirują. Ania i Michał. Więcej o nas

Archiwum

Kontakt

ktosnaprzyczepke@gmail.com

FacebookYoutubePinterestRSS

Newsletter

Zawartość widoczna na stronie jest chroniona prawami autorskimi i jest własnością lolove.pl (dawniej ktosnaprzyczepke.pl), chyba że zaznaczono inaczej. Wykorzystywanie zdjęć oraz treści widocznych na stronie jest możliwe wyłącznie po uzyskaniu pisemnej zgody autorów.

randomness